Поръчах си Amazon Kindle

image Току що получих email, че вече са ми го изпратили 🙂 (Неделя е днес!!!). Поръчах го в 10:20 Българско време). Следобед ми звъннаха от Булбанк да потвърдя плащането (за което мога да ги поздравя).

И сега вече имам email и номер за проследяване.

Надявам се да мине без обмитяване защото излиза малко под 175 евро, което до колкото знам е лимита за стоки извън Европейския Съюз.

Около две седмици проучвах ereader-и по без/известни като четци на електронни книги, телефони поддържащи PDF, използвах на жена ми HTC Magic, който доста добре се справя с PDF-и. При проучването най-интересното на което попаднах беше това http://www.archos.com/products/nb/archos_9/index.html?country=dj&lang=en. Също така никой в България не е споделил (освен едно клипче в Блога на Икономедиа (http://blog.economedia.bg/2009/11/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8F%D1%82-kindle-%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%BC%D1%83-%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0/) (поне в Интернет), че си е купил или използвал Kindle.

И най-накрая се реших.

По-долу съм сложил линкове към Amazon.com, от където можете да научите повече за Amazon Kindle и ако желаете да си го поръчате. А също и линкове към други ebook reader-и.

 

10 thoughts on “Поръчах си Amazon Kindle”

 1. От 1 декември 2008 лимитът за безмитен внос на стоки от страни извън ЕС в България се вдига от 45 на 150 евро или равностойността в друга валута. Необходимо е поне една от страните по вноса да бъде дружество, а не физическо лице – тоест важи ако купувате от онлайн магазини в чужбина, но не е сигурно че ще бъде приложим ако купувате от eBay например.
  Друг е лимитът обаче за начисляване на ДДС.
  Ето най-общо новата уредба:
  за пратки до 22 евро няма мито и ДДС
  за пратки от 22 до 150 евро няма мито, но се начислява ДДС
  за пратки над 150 евро има мито и ДДС

 2. n00p, благодаря за полезната информация. Значи ще има и мито и ДДС в моя случай. Е, скоро ходих до митницата, така че ще се справя.

 3. Вече е в България. Утре ще ходя на Митница – Аерогара София. Ще пиша след това да ви кажа колко бързо и лесно са се случили нещата.

 4. Здравейте!
  Интересува ме как стой въпросът с кирилизацията? Също така схемите излизат ли добре на четеца? Има ли възможност за зуум в .pdf?
  И аз искам такава джаджа и макар, че главно ще чета икономическа и финансова литература на английски ме интересува дали все пак се поддържа български или поне за в бъдеще.
  Честито за четеца, от моето проучване е най-добрия избор. 🙂

 5. Може да се кирилизира. http://blogkindle.com/unicode-fonts-hack/. Схемите излизат добре (като четеш PDF със сигурност са добре- при конвертиране в azw понякога изчезват, но ако останат се виждат дори по-добре от pdf).
  Zoom в PDF има дотолкова, че можеш да завъртиш екрана и да четеш в landscape mode.

 6. Благодаря за отговора. Другата седмица най-късно и моя ще поеме към България. Със здраве !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *