Хотел Света Елена – Не ходете там

Върнахме се от морето на 3 Юли (2008) . Ходихме в Св. Константин и Елена (любим курорт ми е още от 10 годишен). Тази година реших с парите изкарани от Интернет да отидем семейно в хотел да си плащаме за всичко без да пестим и т.н. Харесах си един хотел, който доскоро е имал част с къщички (бунгала)… звъннах им и ми казват ние ги съборихме (не уточниха кога) и сега имаме апартаменти. Казаха ми цена на апартамен. Аз поразтърсих по актуална информация за хотела и стигнах до една агенция, която предлагаше доста по-ниска цена. Говорих си с агенцията (по skype ) и ги поразпитах… те ме предупредиха, че има “леки довършителни работи по фасадата на новото крило на хотела”. Аз им казах, че сме ОК с това стига стаята ни да е тиха.

И какво става: наближаваме ние хотела, и никъде не се вижда вход през който да мине кола… звъня им, ами спрете там на улицата (улицата представлява чакъл и строежи от всякъде) и ще дойде пазача да ви посрещне. Посрещна ни той … ние вземамe малко багаж и малкия (година и 5 месеца) и тръгваме. Обикаляме целия хотел за да стигнем рецепцията и наблюдаваме мащабите на “леките довършителни работи” ние в хотела. И докато ние си вървим и нас ни наблюдават – една камара “майстори”, мазачи и др. Някои леко мургави, други неговорещи български и т.н. Влизаме във фоайето (половината от фоайето е в строителни материали и постоянно минават работници).

За да не разтягам повече разказа ще сложа много снимки с коментари към тях:

Image080

В ляво е старото крило, в дясно новото.

Image082

Image081На горните две снимки не си мислете, че има деца, които се къпят – това са строителните работници.

Image083

А ето къде си бяха струпали дрехите :).

Image084

И отново работници около басейна (ние така и не посмяхме през този ден да се изкъпем, а пък какво оставаше да вкараме малкия.

Image090

Гледка от нашата тераса на луксозния иначе апартамент в хотел Света Елена

Image091

Отново гледка от терасата (някои хора май се подпират и скатават)

Image092

И за десерт ви давам малко снимки относно мащабите на “леките довършителни работи”:

Image101 Image099 Image100

и да не си помислите, че гледам само лошите страни. Има много красиви черни лебеди и още няколко вида патки, патици и гъски:

Image111 Image107 Image108

Image110 Image109

Няма да ви кажа колко пари сме дали за тази почивка, защото си е просто за подигравка и за тези пари щяхме в Гърция, Турция да си изкараме царски, но… следващия път.

2 thoughts on “Хотел Света Елена – Не ходете там”

  1. Не ходете там. Аз бях крайно недоволен от обслужването. Цените високи, а качеството на храната под всякаква критика. Служителите някакви изтормозени сякаш работят по 20 часа на ден, всичките изнервени без униформи сякаш си в 2- звезден хотел.

  2. Иван, напълно те подкрепям. Аз преди няколко месеца бях там и се зачудих има ли в България хотел с такива смешни оферти- високи цени, некачествена храна, ниско разнообразие. Вечер е като в гробница, басейна в спа-центъра е пълен с деца през целия ден и за гостуващите няма никакъв шанс да релаксират там. Масажистките и те с едни мизерни униформи, явно са и чистачки на целия спа- център. Просто няма образ хотела.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *