Най-бързият транспорт в София

Както писах преди време в поста (От Дианабад до хладилника с велосипед) вече съм активен велосипедист, колоездач и “спортист”. И тъй като маршрута ми минава в периферията на едно от най-натоварените места в София – кръстовището със светофара на Семинарията реших да сложа малко снимки и да видите до къде стига колоната около 8:30 – 9:00 всяка сутрин по Симеоновско шосе.

 Image033

Това в дъното е светофара на Гара Пионер

Image034

Там където е Червения Камион излиза малкия път Водещ към ресторант Ловен Парк

 

 Image011

Image012 

Тук ситуацията е още по-фрапираща, защото Колите стигат почти до болница Свети Лазар. Значи там всяка сутрин опашката е повече от километър и сигурно минимум 40 мин се чака (убеден съм, че много често се чака по час и половина – особено ако се спазват правилата за движение).

Какви са изводите – почти до всякъде може да се стигне с колело – някои казват, че е опасно – съгласен съм. Но дори и с предпазливо каране (слизане на места, бутане и т.н.) това в момента е най-бързият транспорт. Така, че замислете се дали да не си купите колело и да се присъедините към клуба. Или пък да използвате градски транспорт (поне по линиите с горе долу чисти и нови автобуси). Знам, че идва зима, но аз не мисля да слизам от колелото. Дори и тогава с по-бавно каране пак ще пътувам бързо и без да се притеснявам, че ще закъснея за работа, среща или нещо друго.

Успешен ден на всички!

4 thoughts on “Най-бързият транспорт в София”

  1. много повече от 40минути… някои от нас им се налага да минат цялото това трасе покрай семинарията та чак до НДК… няма излизане минимум час… да не говорим на връщане , когато съм минавала пътя Хемус – кръстовището преди Семинарията (да, само уличката) за около час и 20 минути…

  2. sisibest, ами то без кола май пак ще е същото време. Има една пътека през горичката зад гара пионер и по нея можеш да стигнеш до НДК за 15-20 минути.

  3. Поздрави!
    Аз карам колело всяка сутрин от Мусагеница до Хладилника. Ако мога и през зимата бих карала. Само че през зимата като падне сняг и през велоалеите едва ли ще може да се минава. Но докато може, ще карам. С колелото до работа ми е към 15-20 мин заедно с преобличането 🙂 С градския транспорт – любимия ми 88 е повече от час заедно с чакането на спирката. С кола не съм пробвала още.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *