Историята на България не Познава Период, в Който Комунистическо Правителство да не е Довеждало Страната до Фалит

Два коментара от dnevnik.bg под статията “Бюджетното наследство за новото правителство

1 .

Историята на България не познава период , в който комунистическо правителство да не е довеждало страната до фалит. В първите периоди -1944-89 фалитите се компенсираха с обмяна на парите(няколко) , при което се ограбваха спестяванията на хората. Тези спестявания бяха принудителни , тъй като плащаните хартийки бяха неконвертируеми и срещу тях нямаше еквивалентно количество стоки.

За всичко се чакаше (ако не си от номенклатурата- за тях имаше специални стокови фондове заделени в общинските народни съвети )-пералня ,телевизор, шевна машина , автомобил, жилище и пр и пр. Поскаха се само стоките които са крайно необходими за физическо възпроизводство на работната сила-т.е. за да не умрат хората от недояждане. В най-новата история след 1989 г. фалитите бяха направо ужасяващи -управлянията на Луканов и Виденов си бяха чист геноцид . Сега отново комунистите оставят ограбена и фалирала държава и имат наглостта да се правят на велики .

2.

Чекнете това:
http://www.imf.org/external/np/ms/2009/042209.htm
Точка 15.
Ideally, the budget should be adjusted to reflect the new revenue realities. We understand that the political cycle is making it difficult to reach consensus on a revision of the budget. In practice, spending will therefore need to be contained by keeping it even further below the budgeted amounts.
С две думи: бе требе се орежат определно публичните разходи, но с оглед на това че да смъкнеш заплатите и бонусчетата в публичния сектор в изборна година си е полит. самоубийство, най-вероятно на “поелите щафетата” ще им се наложи да го направят, при това доста по-драстично.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *