Има Само 2 Партии Които Искат Българите да са Бедни

До горната мисъл стигнах след доста размишления. 2те партии са ясни ДПС и БСП.

По интересното в случая е тяхната мотивация. Ясно е, че по бедните и нискообразовани хора се управляват и контролират много лесно. Това е и мотивацията на ДПС. Дневник пусна една доста интересна статия с демографски характеристики на ДПС електората: ДПС – консистентен етнически вот .

висок дял хора с ниски доходи

– всеки втори, подкрепил движението, е с месечен доход под 150 лв. на човек от домакинството. Дори електоратът на БСП, съставен предимно от пенсионери, не е с толкова нисък материален статус. Делът на безработните сред гласувалите за ДПС е 16% при средно за страната 11%, почти всеки втори (47%) е с основно и по-ниско образование. Това на практика означава, че голяма част от гласоподавателите на ДПС са без професия, което прави трудна реализацията им на пазара на труда, а оттук и собственото им осъзнаване като независими и самостойни индивиди.
Поради ниското образование и статус избирателите на ДПС обикновено се въздържат да взимат страна в спор от страх да не предизвикат конфликти (75% при средно за страната 62%) и в най-голяма степен смятат, че е нужен силен лидер, който да защитава интересите на гражданите (90% при средно 76%).

До тук за ДПС

2. БСП

Все повече се убеждавам, че при тях няма Мотивация – при тях има некомпетентност, мързел + тотална незаинтересованост и непукизъм към случващото се около тях. При положение че на 23ти излезе доклад за финансовото състояние на страните членки на ЕС:

http://ec.europa.eu/economy_finance/publications/publication15390_en.pdf

В него са изброени конкретни мерки:

Основното е намаляване на осигурителната тежест – просто не могат да си представят иначе колко ще загубят от това, че много фирми за да запазят Личния Състав ще влязат в сивата икономика и ще плащат осигуровки на минималните осигурителна прагове + това, че много от тези фирми ще се наложи да уволнят много хора и така вместо държавата да взема пари за тях – ще трябва да им дава помощи.

Другите мерки могат да се обобщят като “правилно харчене и работеща администрация”.

Защо БСП не иска да изпълни препоръките? – Според мен няма да загубят електорат от това, че няма да могат да вдигнат пенсиите – пенсионерите, които си ги харесват пак ще си гласуват за тях.

Мисля да спра дотук – ако някой може нещо да добави???….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *