Безплатен хостинг в сайтове като blogger.com и WordPress.com или собствен хостинг

Във връзка с темата Безплатен хостинг в сайтове като blogger.com и WordPress.com или собствен хостинг?

Която е застъпена и тук реших да изкажа и моето мнение:

Аз работя главно с blogger – опитах и WordPress, но нещо не ми допадна (може би липсата на възможност за реклами 🙂 ) и затова няма да го коментирам но да обсъдим blogger.com:

1. Във връзка с проблема с архивирането на blogger (не мисля, че е проблем има инструменти за това, които работят)

2. Отново за архивирането (blogger) и директната работа с файловете: blogger има вариант за така наречения advanced setup който ти позволява само като имаш някакъв, какъвто и да е хостинг, дори и безплатен да си работиш през blogger.com и от там да си генерираш страниците, което фактически си е готов архив. Те се качват на FTP и т.н.

3. Темплейти – има всякакви и само ако ти се чете повече html, javascript и css може да стане уникален.

4.Аз съм успял да си добавя всякакви неща. Не бих казал че съм добър дизайнер, но като програмист се справям със разни добавчици :).

Имам си bookmark-с след всеки пост – реклами, “Related Posts Widget” и т.н.

6 thoughts on “Безплатен хостинг в сайтове като blogger.com и WordPress.com или собствен хостинг”

 1. Николай, информацията, която даваш, е наистина полезна, но не отоваряш на главния въпрос: защо? Защо избираш blogspot? С какво той е по-добър от другите варианти?

  Ако си хостваш нещата на собствен сървър и ползваш някоя платформа като wordpress или movabletype, ще постигнеш същия ефект като дизайн и технически възможности. Въпросът ми по-скоро беше: какви са предимствата на един или друг вариант по отношение на трафика, на популярността и на лоялността на посетителите.

  Гледам, че имаш много блогове. Защо си избрал този подход? Какво печелиш от това? Това са въпросите, които ме вълнуват и ще се радвам, ако можеш да отговориш.

  Поздрави,
  Майк

 2. Идеята на отделните блогове, е че за всяка тема е нужно според мен да се използват определени цветове, шрифтове и т.н. Другото, че в отделните блогове се добавят различни добавки – линкове към определен кръг сайтове, feeds от определени сайтове свързани с темата. Другото предимство е че URL адреса е релевантен. Това се сещам за момента.

 3. Сетих се още едно нещо – този път в полза на платен домейн и хостинг – рекламите които идват примерно от Adsense ще бъдат доста по релевантни (съотвестващи на съдържанието) тъй като се предполага, че и името на domain-а ще съотвества на темата на сайта. Това така или иначе не касае трафика

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *