БСП и НДСВ в Нокдаун – а ДПС?

Така като гледах тази сутрин (26.06.2009) малко телевизия и стигнах до извода, че БСП и НДСВ са в нокдаун след популяризирането на видеоматериала с Ахмед Доган. Никой не смее да коментира (очевидната истина, която за съжаление е факт много отдавна). Всички си мълчат.

Но дали и ДПС са притеснени? Дали това изказване не беше на малко по-високо ниво -като термини и начин на говорене – от обичайните срещи на ДСП лидерите с техния електорат? Въпреки, че дори и Доган (самият Доган) взе отношение по въпроса – което рядко прави – пак си мисля дали няма някаква постановка в цялата работа.

Защото какви ще са ефектите? Спад на поддръжниците на БСП – партията позволила на Доган да има толкова голяма власт. Спад на доверието в НДСВ – партия позволила два пъти на ДПС да бъде във властта.

А ДПС – не мисля, че ще има спад – точно обратното. И особено като могат сега съвсем да сплашат своите избиратели – “Яне Янев иначе ще ви разкаже играта. Костов ще ви спре помощите. Бойко Борисов ще ви накара да плащате ток и вода. Волен Сидеров ще ви изгони от България”.

Това са моите размишления: ДПС нищо не загуби. Напротив подготвят се да имат 2ри резултат на изборите и без тях да не може да се случи 2 или 3 партийна коалиция. А стигнем ли до повече 2-3 партии е ясно, че няма как да имаме отговорно и ползващо се с добра и стабилна подкрепа  – и от обществото и от народното събрание – правителство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *