Алтернативна Медицина или Шарлатанство?

Като цяло съм привърженик на алтернативната медицина. Както и вярвам, че знаем много малко за процесите в организма. Също така вярвам в позитивното мислене, в правилното и разнообразно хранене. Вярвам, че много често болестите не се нуждаят от лекарства, а от движение, течности и мислене в правилната посока.

Но най-вече обичам да търся истината. И затова обичам (направо се наслаждавам) да събирам, преглеждам и споделям факти – дори без много да ги анализирам.

Тъй като наскоро слушах една аудио книга на Тони Робинс ( който е страхотен мотиватор и уважам другите негови дейности – РЕСПЕКТ) за здравословен живот (Living Health).Там доста се говори за “зелени напитки” (Green Drinks) анализ на живи кръвни клетки (live blood cell analysis) и т.н.

Докато слушаш нещата звучат доста убедително, но аз винаги (този път с помощта и на съпругата ми) търся още факти  и дори нарочно търся точно критични мнения и дискусии.

Търсейки информация попаднах на страхотен сайт анализиращ алтернативна медицина, хранителни добавки, псевдо-лекари и всякакви “шарлатанства”.

Сайтът е http://www.quackwatch.org като има мрежа от афилейт сайтове по много направления – средства за борба с рак, алергии, диети, хранене, лекарства, мулти левел маркетинг и др.

Там примерно прочетох, че никоя хранителна добавка не трябва да бъде купувана по системата MLM. 

Всеки сам да си прави изводите.

Имам една голяма молба:

Всеки, който намери нещо интересно в този или друг подобен сайт и лично смята, че информацията е ценна да я сподели в личния си Блог или като Коментар тук!

Благодаря!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *